Goda vanor och vikten av kontinuitet

av | dec 5, 2022 | 0 Kommentarer

Vilka goda vanor vill du få in i ditt arbetsliv under 2023?

Att ändra dina invanda beteenden är bevisligen lättare sagt än gjort. Enligt psykologiforskaren Philippa Lally tar det i snitt 18 dagar att få till en enklare vana som att börja dricka ett dagligt glas vatten eller bädda din säng. Mer utmanande och komplexa vanor som kräver mer energi eller tankekraft, såsom att påbörja nya träningsrutiner, tar enligt Lallys studier upp till 254 dagar att få till. I snitt tar det 66 dagar att skapa en ny vana. Ta då i beaktning att framtidens arbetsliv främst består av komplexa arbetsuppgifter vilket ställer omfattande krav på människor och organisationers förmåga att ställa om sina arbetssätt för att vara konkurrenskraftiga. 

Bloggen om ett bättre arbetsliv

Gustav Molnar – Föreläsaren som inspirerar människor att bli högpresterande och hållbara i det nya arbetslivet.

Följ bloggen via E-post

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

0 kommentarer

Kommentera

sv_SESvenska
%d bloggare gillar detta: